Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Singkong Kelapa

Cassavetaart met rozijnen en kokos


Ingrediënten:

- 2 dl. santen
- 500 gr. cassave
- 75 gr. rietsuiker
- zout
- 0,5 theelepel vanillesuiker
- 0,5 theelepel nootmuskaat
- 2 eetlepels geraspte kokos
- 75 gr. rozijnen
- 2 dl. water

Bereiding:

Snijd de harde uiteinden van de cassave, schil en rasp ze zo fijn mogelijk. Meng de cassaverasp met de suiker, zout, vanillesuiker, nootmuskaat, kokos en rozijnen. Roer kokosmelk en water geleidelijk hier door heen en klop alles tot een nat beslag. Verwarm de oven voor op 240 graden. Vet een springvorm, met een diameter van 20 cm. in en bestuif het met bloem. Doe het beslag er in en strijk de bovenkant glad. Laat de taart bakken en zet dan de oven op 200 graden. Bak de taart nog ca. 1 uur en serveer warm of koud.

Kue Singkong Kelapa