Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Talam

Pudding in laagjes


Ingrediënten:

Voor de bruine laag:

- 100 gr. maizena
- 200 gr. gula djawa
- 5 dl. water
- mespunt zout
- olie

Voor de witte laag:

- 100 gr. maizena
- 5 dl. water
- 200 gr. witte suiker
- 100 gr. santen
- 1 mespunt zout
- 1 daun pandan

Bereiding:

Roer voor de bruine laag de maizena met wat water tot een papje. Breng het water aan de kook en smelt hierin de gula djawa met wat zout. Neem de pan van het vuur en zeef de inhoud. Roer het maizenapapje door de saus. Zet de pan op het vuur en wacht al roerend tot de massa dik en glazig wordt. Smeer een springvorm, of kleine schaaltjes, in met olie, stort de massa erin en strijk het oppervlak glad.

Meng de maizena voor de witte laag weer met wat water tot een papje. Breng het water aan de kook met de suiker, santen en zout en laat de pandan meekoken. Haal het van het vuur zodra de santen is gesmolten. Roer het maizenapapje erdoor, zet het terug op het vuur tot de maizena gaar is. Stort de witte massa op de bruine, strijk het mooi glad af, laat de pudding afkoelen en snijd hem in punten of plakken.

Kue Talam