Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Ubi Kayu

Cassave cakejes gegarneerd met kokos


Ingrediënten:

- 750 gr. verse cassave
- 2 daun pandan
- beetje zout

Voor de toplaag:

- 1,5 kopje geraspte kokos
- kwart kop gula djawa
- kwart kop water
- 1 eetlepel maizena + 1 eetlepel water

Bereiding:

Schil de cassave en snijd het in stukjes. Kook de cassave met de daun pandan en wat zout tot het zacht is. Pureer dit als het nog warm is en voeg 1 theelepel zout toe. Spreid dit uit tot een ca. 1 cm. dikke plak op een bakplaat. Laat dit afkoelen. Breng, voor de toplaag, het water en gula djawa aan de kook. Voeg de kokos en het maizenapapje toe en kook tot al het vocht is verdampt. Laat het geheel afkoelen. Snijd de cassave naar wens en leg hier een beetje kokos op. Klaar om te serveren.

Kue Ubi Kayu