Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Zebra Chiffon

Sponge Cake met zebra-effect

Kue Zebra Chiffon | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 200 gr. suiker
- 175 gr. bloem
- 150 ml. volle melk
- 7 eiwitten
- 7 eidooiers
- 1 theelepel creme of tartar
- 1 eetlepel cacaopoeder
- 1 theelepel bakpoeder
- 75 ml. olie
- zout

Bereiding:

Klop de dooiers met 100 gr. suiker romig en klop dan de olie en de melk erdoor. Zeef de bloem en bakpoeder, roer dit door het dooiermengsel en zet het aan de kant. Klop de eiwitten met de creme of tartar en zout, voeg 100 gr. suiker beetje bij beetje toe en klop de eiwitten stijf. Neem 1/3 van de eiwitten en roer dit voorzichtig door de dooiers. Spatel dan voorzichtig het dooiermengsel door de rest van de eiwitten.

Verdeel het beslag in tweeën en roer door 1 deel het gezeefde cacaopoeder en zorg dat er geen klonten ontstaan. Schenk om en om het beslag in de chiffonvorm (22 cm.). Hoe dunner de laagjes hoe mooier het zebra-effect. Bak de cake in een voorverwarmde oven op 170 graden in 45 min. gaar (test met een satehprikker.) Zet de vorm ondersteboven en laat de cake in de vorm helemaal afkoelen.

Kue Zebra Chiffon