Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Laksa Goreng

Su-un met balletjes gehakt, groenten en garnalen


Ingrediënten:

- 500 gr. varkensgehakt
- 100 gr. su-un
- 250 gr. peultjes
- 250 gr. gepelde garnalen
- 50 gr. gedroogde shiitakes
- 5 eieren
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- peper
- nootmuskaat
- zout
- olie
- 1 kleine prei
- 2 eetlepels taoco
- citroensap
- peterselie
- bawang goreng

Bereiding:

Snijd de peterselie fijn. Snipper de ui zeer fijn, pers de knoflook en kook 4 eieren hard. Meng in een kom het gehakt met een ei, een beetje van de ui, knoflook, peper, nootmuskaat en een beetje zout. Meng dit goed door en laat het ca. 1 uur in de koelkast rusten. Week de champignons ca. 20 min. in warm water en de su-un 10 min. in koud water. Bewaar het water van de champignons. Snijd de peultjes in schuine reepjes en de prei in dunne ringen.

Maak kleine balletjes van het gehakt en bak ze in wat olie rondom bruin. Doe de rest van de ui, knoflook, peultjes, champignons en de prei erbij en roerbak tot de prei goudgeel is. Roer de taoco erdoor en daarna de garnalen. Bak de garnalen heel kort mee anders kunnen ze taai worden. Doe tenslotte het water van de champignons erbij en schep de su-un erdoor. Breng het geheel op smaak met peper, citroensap, peterselie en eventueel ketjap. Garneer met de hardgekookte eieren en bawang goreng.

Laksa Goreng