Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Lalapan

Groentenschotel met een sambal dipsaus


Ingrediënten:

- courgette
- komkommer
- worteltjes
- witlof
- Chinese kool

Voor de sambal:

- 10 rawits
- 1 eetlepel sambal oelek
- 1 theelepel trassi
- 3 theelepels suiker
- olie
- 1 eetlepel ketjap manis
- 3 rijpe tomaten

Bereiding:

Snijd de courgette in plakjes, de komkommer en de Chinese kool in stroken, de worteltjes doormidden en laat de witlofblaadjes heel. Blancheer de wortels, courgette en koolbladeren en spoel ze af met koud water. Snijd de tomaten door en leg ze in een warme oven van 250 graden en bak ze 10 min. Snijd de rawits fijn en meng dit met de sambal, suiker, trassi, olie en ketjap tot een massa. Ontvel de tomaten en doe ze bij het sambalmengsel en mix tot een gladde saus. Doe de groenten op een schaal en serveer de sambal er als een dipsaus bij. Serveer met witte rijst.

Lalapan