Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Gulai Ikan
Sateh Manis
Smoor Betawi
Gurame Asam Manis
Sambal Teri Jengki
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Lamang Baluo
Geroosterde kleefrijstrol met zoete vulling
Ingrediënten:
- 500 gr. witte ketan
- 1 dl. dikke santen
- zout
- bananenblad
- 10 eetlepels unti
Bereiding:
Laat de ketan 1 nacht in een pan met ruim water weken. Giet de rijst af en stoom het ca. 15 min. in een stoompan. Meng de santen met een snufje zout. Haal de rijst uit de stoompan en doe deze in een andere pan met de santen en kook het rustig tot de santen door de rijst is geabsorbeerd. Doe de rijst terug in de stoompan en stoom het in ca. 15 min. gaar. Leg 2-3 gewassen bananenbladeren van ongeveer 30x20 cm. op elkaar. Verdeel hierop de ketan met daarop de unti. Rol het bananenblad op met de nerf mee. Steek de uiteinden vast met houtenprikkers. Rooster de Lamang Baluo rondom ca. 5 min. boven een houtskoolvuurtje.
Lamang Baluo