Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Loempia dengan Mangga-chili

Loempia's met een mango-chilidip


Ingrediënten:

- 250 gr. Noorse garnalen
- 4 plakken ontbijtspek
- 1 ei
- koriander
- 50 gr. kemirienoten
- 2 daun djeruk purut
- 1 eetlepel ketjap
- 1 eetlepel gemberpoeder
- 4 loempiavellen
- 200 gr. boter
- zout, peper en chilipoeder

Voor de mango-chili dip:

- 1 mango
- 1 eetlepel balsamico bianco
- 1 citroen
- 1 rode en groene lombok
- 1 eetlepel suiker
- kwart komkommer
- zout
- koriander
- 2 schijven djahe

Bereiding:

Loempia:

Snijd de garnalen, het spek en de koriander fijn. Het eiwit in een diepe schotel doen. De koriander, kemirie, djeruk purut en de gemberpoeder heel fijn maken in een vijzel en daarna met het eiwit mengen. De garnalen en spek in een keukenmachine fijn mixen. Dit alles wordt ook samen vermengd in de diepe schotel en met toevoeging van de sojasaus, zout, peper en chili naar smaak. Van dit vulsel worden 4 loempia's gemaakt. Vouw de loempia's als een enveloppe dicht en daarna in de boter bakken.

Mango-chili dip:

De rode en groene lombok heel fijn snijden. De citroen uitpersen, de mango schillen, het vruchtvlees in kleine dobbelsteentjes snijden en samen met de balsamico en citroensap pureren. De lomboks erbij doen tezamen met suiker en zout naar smaak, erbij komt nog de heel fijngesneden djahe en de fijngesneden komkommer.

Loempia dengan Mangga-chili