Loempia Semarang

Loempia's met saus en frisse komkommer acar


IngrediŽnten:

- 20 loempiavellen

Vulling:

- 75 gr. garnalen
- 75 gr. kip
- 300 gr. bambuscheuten
- 100 gr. tauge
- 1 kleine prei
- 1 lente-ui
- 2 eetlepels sojasaus
- halve theelepel zout
- halve theelepel peper
- 1 theelepel suiker
- 1 ei
- 2 tenen knoflook
- 2 eetlepels gedroogde garnalen
- 4 sjalotten
- halve theelepel zout
- kwart theelepel peper
- olie

Acar, mengen:

- 150 gr. komkommer
- 4 lomboks
- 1 eetlepel kristalsuiker
- halve theelepel zout
- 1 eetlepel azijn

Saus:

- 2 tenen knoflook
- 50 gr. gula djawa
- 1 eetlepel ketjap manis
- 150 ml. warm water
- 3 eetlepels maizena
- kwart theelepel zout
- 1 eetlepel olie

Bereiding:

Klop het ei los. Week de gedroogde garnalen in heet water. Hak de garnalen, de geweekte garnalen en de kip fijn. Snijd de bambuscheuten in reepjes, de prei en lente-ui in ringen en hak de knoflook fijn.

Maak de vulling: Verhit de olie, roerbak totdat de kruiden geuren, voeg kip en garnalen toe, roeren totdat de kleur verandert. Bambuscheuten, tauge, lente-uitjes, prei, sojasaus, zout en peper toevoegen, roer en laat vocht verdampen. Voeg het ei toe, droog laten koken, laat helemaal afkoelen. Neem een loempiavel, 1 eetlepel vulling nemen, vouw beide uiteinden en dan oprollen en lijm uiteinden met eiwit. Verhit de olie, bak de loempia goudbruin, laat uitlekken.

Maak de saus:

Pers de knoflook. Bak de knoflook in de olie en voeg alle ingrediŽnten toe. Bind de saus met maizena. Serveer de loempia's met saus en acar.

Loempia Semarang