Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Loempia Surabaya

Loempia's met kip, garnalen en tauge

Loempia Surabaya | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 200 gr. tauge
- 200 gr. bambuscheuten
- 200 gr. kipfilet
- 100 gr. verse garnalen
- 20 loempiavellen
- 2 sjalotten
- 1 teen knoflook
- beetje bloem
- beetje water
- peper naar smaak
- zout naar smaak
- olie

Bereiding:

Pers de knoflook en snipper de sjalotten. Snijd de kipfilet en de garnalen fijn. Verhit een beetje olie in de wok en bak hierin de kleingesneden kipfilet en de garnalen. Fruit de uien en de knoflook mee. Voeg nu de bambuscheuten en de tauge toe met peper en zout naar smaak. Schep alles een paar keer om. Haal de pan van het vuur en laat de vulling afkoelen.

Doe in een loempiavelletje 1 eetlepel van de vulling en vouw het als een enveloppe dicht. Maak een dik papje van bloem en wat water en plak hier mee het uiteinde van de loempia dicht. Doe in een pan een laag olie en verhit het. Frituur de loempia's tot ze bruin en krokant beginnen te worden. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer de loempia's warm.

Loempia Surabaya