Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Lontong

Blokjes gekookte rijst


Ingrediënten:

- 500 gr. rijst
- bananenblad

Bereiding:

Was de rijst goed, doe dit in een pan met water. Het water moet 1 vingerkootje boven de rijst komen en kook dit ca. 10 tot 15 min. Giet de rijst af. Neem een stukje gewassen bananenblad van ongeveer 20x15 cm. Rol dit met de draad mee op tot een koker en maak één uiteinde hiervan dicht met een cocktailprikker. Vul de kokertjes tot ongeveer een derde met rijst, ca. 3 of 4 eetlepels en sluit de andere uiteinde op dezelfde wijze. Kook de Lontong in een pan met ruim water in ca. 1 uur gaar. (Voeg eventueel kokend water bij de rijst als, door verdamping van het water, de rijst niet meer onderstaat). Laat de lontong afkoelen en snijd het in plakken van ca. 1 cm. dik. Koud opdienen bij bijvoorbeeld Sayur Lodeh of sateh.

Lontong