Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Lemper Ikan Tongkol

Gestoomde kleefrijstrolletjes met tonijnvulling


Ingrediënten:

- 400 gr. ketan
- zout
- 50 gr. santen

Voor de vulling:

- 600 gr. tonijn
- 3 lomboks
- 5 sjalotten
- 5 schijven djahe
- 3 dl. dikke santen
- 5 eetlepels olie

Bereiding:

Snijd de lomboks en uien fijn. Schil de djahe. Snijd de tonijn fijn. Fruit de uien, lomboks en djahe in hete olie totdat dit gaat geuren. Voeg nu de tonijn toe en meng alles goed. Giet hier de santen bij en laat het geheel pruttelen tot de santen bijna is verdampt. Verwijder de djahe. Doe de ketan in 6 dl. water en laat het 10 min. staan. Doe de santen, zout naar smaak erbij en breng het aan de kook, roer tot de santen is opgelost. Verlaag het vuur en doe de deksel op de pan. Laat de ketan 10 min. koken. Breng intussen water aan de kook in een stoompan. Laat de ketan in 20 min. gaar stomen. Druk de warme ketan uit tot een 1 cm. dikke lap en snijd deze in lange stukken. Verdeel de vulling over de lapjes en maak er rolletjes van. Wikkel de rolletjes in aluminiumfolie en sluit ze goed af. Stoom de rolletjes in ongeveer 10 min. in de stoompan.

Lemper Ikan Tongkol