Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Magadip

Gestoofd rundvlees in kruidige boemboe

Magadip | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Jan


Ingrediënten:

- 500 gr. runderlappen
- 2 dl. water
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel margarine

Bumbu:

- 2 uien
- 3 tenen knoflook
- 3 lomboks
- 2 theelepels ketumbar
- 1 theelepel djinten
- 1 theelepel djahe
- 1 theelepel kunyit
- halve theelepel laos
- mespunt nootmuskaat
- mespunt kruidnagelpoeder
- mespunt kaneel
- peper
- zout

Bereiding:

Snijd het vlees in dobbelsteentjes en doe deze in een pan. Strooi hier overheen de ketumbar, djinten, peper, kruidnagel en nootmuskaat en meng dit goed door elkaar. Doe dan het water erbij en zet de pan op het vuur. Wrijf de uien, knoflook, lomboks, laos, kaneel, djahe, kunyit en zout fijn. Fruit dit mengsel en voeg het dan bij het kokende vlees. Laat dit alles doorstoven tot het vlees gaar en zacht is. Meng er voor het serveren de margarine doorheen.

Magadip