Malbi

Gestoofd pittig rundvlees

Malbi | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de mobiele website


IngrediŽnten:

- 500 gr. magere runderlappen
- 4 sjalotten
- 4 lomboks
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel djahe
- 1 theelepel asem
- 1 theelepel gula djawa
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel nootmuskaat
- 4 kruidnagels
- peper
- zout
- 3 eetlepels ketjap manis
- 3 dl. heet water
- olie

Bereiding:

Vlees in blokjes snijden en wassen. Pel de sjalotjes, lomboks en knoflook en maak deze fijn. Asem met gula djawa en een beetje water mengen. Fruit de ui, lomboks en knoflook, voeg dan het vlees en ketumbar toe en bakken tot geurig. Voeg nu de nootmuskaat, kruidnagels, djahe, asem, peper, zout en het water toe. Roer het geheel even en laat het sudderen tot het vocht iets is ingedampt. Voeg dan de ketjap toe en laat het geheel zacht stoven tot het vlees gaar is.

Malbi
Download het recept
Moment geduld!