Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Bawang

Gesudderde, pittige kip met sjalotjes

Ayam Bawang | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Voletta


Ingrediënten:

- 750 gr. kip
- 10 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 2 lomboks
- 2 dl. water
- zout
- 2 eetlepels olie

Bumbu:

- 1 cm. laos
- 2 cm. djahe
- 2 eetlepels ketjap
- 2 eetlepels citroensap
- halve theelepel peper

Bereiding:

Verdeel de kip in stukken. Snipper de lomboks en sjalotten fijn en pers de knoflook uit. Fruit de sjalotjes en knoflook in de hete olie. Voeg de kip toe en bak dit tot het een beetje bruin is geworden. Voor de bumbu de laos en djahe fijn raspen en met de ketjap, citroensap en peper mengen. Voeg het water toe bij de kip en laat het aan de kook komen. Voeg dan de bumbu toe, lomboks en zout naar smaak. Laat het geheel sudderen tot de kip gaar is.

Ayam Bawang