Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Martabak Isi Daging

Gebakken pakketjes gevuld met gekruid rundergehakt


Ingrediënten:

- 250 gr. rundergehakt
- 150 gr. prei
- 75 gr. uien
- 2 eieren
- halve eetlepel sambal
- 3 eetlepels olie
- snufje kardemom
- snufje kruidnagelpoeder
- nootmuskaat
- peper
- zout

Martabakvellen:

- 200 gr. tarwebloem
- 4 dl. lauw water
- 2 eieren
- 1 eetlepel azijn
- zout
- olie

Bereiding:

Voor de vulling:

Snijd de uien zeer fijn. Was de prei, snijd hem in de lengte doormidden en snijd deze stukken ook fijn. Klop de 2 eieren in een kommetje los. Verhit de olie in een pan boven matig vuur. Doe het gehakt erin, prak het met een vork klein en bak het tot de vleeskleur is weggetrokken. Voeg de uien, prei, sambal, kardemom, kruidnagelpoeder, peper, zout en nootmuskaat toe. Schep alles om en laat even fruiten tot het geurig is. Schep dit mengsel aan de kant, giet op de open plek 1 eetlepel olie en giet de eieren erin. Roer de eieren, nadat ze gestold zijn, tot kleine deeltjes en meng ze met het gehakt. Laat het even verder gaar bakken en laat het daarna afkoelen. Vul met dit geheel de vellen.

Martabakvellen:

Los het zout en de azijn in het water op en klop 1 ei hierin los. Voeg dit mengsel beetje voor beetje aan de bloem toe en meng het met een garde tot een glad beslag. Verhit een koekenpan van 28 cm. op een klein vuur. Giet er een halve eetlepel olie in en spreid die gelijkmatig over de gehele pan. Giet 1 grote soeplepel beslag in de pan en verspreid met een snelle ronddraaiende beweging het beslag over de hele pan, strijk eventueel glad met een spatel en laat het wat droog bakken. Bestrijk dan met een kwast de hele oppervlakte met geklopt ei. Schep de vulling in het midden en druk die wat aan. Klap de zijkanten over de vulling en vouw dan de brede flappen over elkaar. Druk wat hard aan, zodat het een mooi pakketje blijft. Bak verder tot het goudbruin en krokant is.

Martabak Isi Daging