Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Martabak Shanghai

Pannenkoekjes met groente en sambal


Ingrediënten:

- 2 tenen knoflook
- 2 sjalotten
- 100 gr. gehakt
- 50 gr. wortel
- 100 gr. aardappel
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 lente-ui
- zout
- suiker
- peper

Beslag:

- 200 gr. bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 2 eieren
- 350 ml. santen
- selderie
- 1 eetlepel boter
- zout

Bereiding:

Hak de selderie. Smelt de boter. Snijd de wortel en aardappel in kleine blokjes. Zeef voor het beslag de bloem met bakpoeder en zout. Klop hier de eieren door samen met de santen. Roer de selderie en de gesmolten boter door het beslag. Bak de sjalotten, knoflook, aardappelblokjes, wortelblokjes en het gehakt. Voeg de kruiden toe en bak alles gaar. Snijd de lente-ui fijn en roer dit door het vleesmengsel. Roer het beslag door het vlees/groentemengsel en bak hiervan kleine pannenkoekjes. Bestrijken met sambal en warm opdienen.

Martabak Shanghai