Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Masak Guri Ayam

Pittige kip in een kruidige kokosmelksaus


Ingrediënten:

- 1,5 kg. kip
- 5 dl. water
- 1 eetlepel ketumbar
- halve eetlepel djinten
- 5 schijven laos
- 4 cm. kencur
- 1 theelepel trassi
- 2 rode lomboks
- 1 kop gedroogde kokos
- 1 kop dikke santen
- zout

Bereiding:

Rasp de laos en kencur. Rooster de kokos lichtbruin in een droge koekenpan. Snijd de kip in stukken en breng met het water en zout aan de kook. Indien nodig afschuimen. Doe alle kruiden en de santen erbij. Laten sudderen tot de kip gaar is en de saus dik is. Indien nodig, tijdens het koken wat kokend water toevoegen. Om het gerecht heter te maken dan tegen het einde sambal erbij doen.

Masak Guri Ayam