Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Masak Habang

Kipfilet in een kruidige tomatensaus

Masak Habang | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Telor


Ingrediënten:

- 4 kipfilets
- zout
- limoensap
- 8 kemirienoten
- 6 dl. water
- 5 rijpe tomaten

Bumbu:

- 1 ui
- 4 tenen knoflook
- 3 lomboks
- 1 rode paprika
- 1 theelepel trassi
- 2 theelepels gula djawa
- 3 eetlepels asemwater
- olie

Bereiding:

Hak de kemirienoten, snijd de ontvelde tomaten in blokjes. Snipper de ui, pers de knoflook en snijd de paprika en lomboks klein. Kipfilet doorsnijden, mengen met zout en limoensap even laten staan. De bruin geroosterde kemirienoten uit de pan nemen. Alles voor de bumbu met de kemiries in de blender doen en laten draaien tot het een glad papje is geworden. De bumbu in een grote pan 5 min. laten koken; kip toevoegen en ca. 3 min. mee laten bakken. Water bijgieten, aan de kook brengen, vuur laag zetten en zachtjes laten koken tot de helft is verdampt. Tomaten er bij doen. Saus verder op smaak maken en 5 min. laten doorkoken. Warm opdienen met rijst en gekookte groenten. Dit gerecht is voldoende voor vier personen.

Masak Habang