Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Masak Sepit

Gemarineerd rundvlees in kokosmelk


Ingrediënten:

- 500 gr. runderlappen
- 3 theelepels ketumbar
- 2 theelepels witte peper
- 2 theelepels sereh
- 1 theelepel kaneel
- halve theelepel djinten
- halve theelepel nootmuskaat
- 3 kruidnagels
- 2 theelepels asem
- 5 dl. santen
- olie

Bumbu:

- 1 theelepel kunyit
- 1,5 theelepel djahe
- 1 theelepel laos
- 3 rode lomboks
- 5 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- bouillonblok of zout

Bereiding:

Snijd de lomboks en sjalotten fijn en pers de knoflook. Was en snijd het vlees in blokjes. De ketumbar, kruidnagel, kaneel, djinten, peper en nootmuskaat door het vlees mengen om dit te marineren, dus even laten staan. De andere kruiden met de uien, knoflook en zout fruiten tot het geheel kruidig wordt. Dan het gemarineerde vlees toevoegen. Het geheel even omroeren en laten sudderen tot het vocht iets is verdampt. Dan de santen toevoegen en laat het geheel zachtjes koken tot het vlees zacht is geworden en de santen is ingedikt. Als laatste voegt men de asem toe.

Masak Sepit