Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Maksuba

Soort dikke pannenkoek in laagjes


Ingrediënten:

- 200 gr. bloem
- kwart theelepel kruidnagelpoeder
- 50 gr. suiker
- anijszaad
- 4 eieren
- zout
- halve theelepel kaneel
- boter

Bereiding:

Klop de eieren met de suiker schuimig en werk er al kloppend de gezeefde bloem, de kruiden en het zout doorheen. Maak een klontje boter heet in een koekenpan met dikke bodem. Doe er een lepel beslag in en bak het aan beide kanten lichtbruin. Breng nu op het gare beslag opnieuw een laagje beslag aan van ca. 5 mm. Draai het, wanneer het gestold is, om en herhaal de bewerking tot al het beslag is verbruikt. Het resultaat is een dikke pannenkoek die doorgesneden een aantal laagjes laat zien. Snijd het gerecht in punten en bestrooi het met poedersuiker.

Maksuba