Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Mie Goreng Udang

Mie met tijgergarnalen


Ingrediënten:

- olie
- 2 schijven djahe
- 2 tenen knoflook
- 2 rode lomboks
- shiitakes
- tijgergarnalen
- 1 pak mie
- 1 eetlepel kunyit
- 1 eetlepel kerriepoeder
- rijstazijn
- oestersaus
- ketjap asin
- sesamolie
- peper
- tauge
- lente-uitjes

Bereiding:

Rasp de djahe, snipper de knoflook en snijd de lomboks in ringen. Bak djahe, knoflook en lomboks in de olie. Voeg daaraan de garnalen en de shiitakes toe en bak tot de garnalen bijna gaar zijn. Kook ondertussen de mie volgens de verpakking. Voeg kunyit en kerriepeoeder toe en bak even mee. Voeg een scheutje rijstazijn, ketjap asin en een beetje sesamolie toe. Proef en voeg als nodig peper toe. Snijd de bosuitjes grof en voeg die samen met de tauge toe en bak tot de tauge warm, maar niet te gaar is. Opdienen met de mie.

Mie Goreng Udang