Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Mihoen Ayam Bawang

Mihoen met kip en uien in bouillon


Ingrediënten:

- 1 pak mihoen
- 1 bouillontablet
- 2 dl. heet water
- 2 uien of lente-uien
- 300 gr. kipfilet
- 1 eetlepel taoco
- 1 eetlepel oestersaus
- 2 eetlepels ketjap
- peper
- zout
- 1 theelepel knoflook
- 1 theelepel sambal oelek
- 2 theelepels maizena
- olie

Bereiding:

Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Snipper de uien fijn. Maak de mihoen zoals aangegeven op de verpakking. Laat de mihoen goed uitlekken in een vergiet. Bak de kipfilet in wat olie met de oestersaus, knoflook en wat zout. Als de kipfilet bruin begint te worden, voeg dan de uien en de taoco bij het geheel en schep alles goed door. Als de uien glazig beginnen te worden, voeg dan de bouillon, sambal oelek en de ketjap toe. Laat alles ca. voor 5 min. zachtjes doorkoken. Maak een papje van de maizena en wat water en bind het vocht hiermee. Als de saus is gebonden de mihoen toevoegen en goed doorscheppen. Eventueel garneren met wat gesnipperde bosuitjes.

Mihoen Ayam Bawang