Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Mihoen Goreng

Mihoen met groenten, kip en garnalen

Mihoen Goreng | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 500 gr. mihoen
- 200 gr. garnalen
- 200 gr. kipfilet
- 100 gr. peultjes
- 4 tenen knoflook
- 1 struik paksoi
- 1 prei
- 1 ui
- selderie
- 2 eetlepels ketjap manis
- 6 eetlepels olie
- peper
- zout

Bereiding:

Pel de ui en knoflook en snipper ze fijn. Maak de prei en de paksoi goed schoon. Snijd de prei fijn en de paksoi grof. Snijd de kipfilet in kleine blokjes en hak de selderie fijn. Kook de mihoen gaar in ruim kokend water met 1 theelepel zout, spoel het af met koud water en laat het goed uitlekken. Fruit de knoflook en de ui aan in de olie, voeg de kip toe en laat dit even doorgaren. Voeg hier eerst de peultjes aan toe, daarna de paksoi en de prei en als laatste de mihoen. Bak dit even door. Breng alles op smaak met de ketjap, peper en zout. Voeg als laatste de garnalen en de gehakte selderie toe.

Mihoen Goreng