Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Nasi Ayam Liwet

Gekookte rijst met kip in kippenbouillon


Ingrediënten:

- 1 kg. kip
- 1,5 ltr. water
- 1 theelepel zout
- 400 gr. rijst
- 1 vleestomaat
- 1 daun salam
- 2 kruidnagels

Bereiding:

Breng de kip aan de kook in het water met wat zout en laat het 45 min. zachtjes koken, bewaar de bouillon. Was de rijst, breng het in een pan met 5 dl. water aan de kook, roer de rijst enkele keren goed om en laat het zachtjes koken tot al het water is opgenomen. Dompel de tomaat in kokend water, laat het schrikken in koud water, ontvel hem en snijd hem in stukjes. Neem een deel van de rijst uit de pan. Leg de kip met de daun salam, kruidnagels en de tomaat op de rijst. Leg de apart gehouden rijst er op en giet er een beetje kippenbouillon over. Laat het gerecht 30 min. zachtjes koken tot de kip en de rijst helemaal gaar zijn. Giet er regelmatig wat bouillon op.

Nasi Ayam Liwet