Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Nasi Bungkus

Rijstpakketjes


Ingrediënten:

- 1 kg. rijst
- 10 daun nasi

Bereiding:

Was de rijst goed en laat deze uitlekken. Schep 4 tot 5 eetlepels rijst op elk blad en sluit deze door de vier randen naar binnen te vouwen tot langwerpige pakketjes. Zet de pan op z'n kant en leg de pakketjes goed naast elkaar (zodat ze rechtop staan als de pan weer wordt neergezet) tot de pan vol is. Vul de pan met koud water (ca. 3 vingerkootjes boven de pakketjes). Kook de nasi bungkus in ca. 2 uur gaar (indien nodig extra water toevoegen). Eet deze nasi i.p.v. normaal gekookte rijst.

Daun nasi is het langwerpige smalle blad van de andong-of endongplant en kan eventueel ook vervangen worden door bananenblad.

Nasi Bungkus