Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Besengek

Gestoofde kip in kokosmelk


Ingrediënten:

- 500 gr. kip
- 2 uien
- 3 tenen knoflook
- 2 lomboks
- 1 theelepel trassi
- 3 kemirienoten
- 2 theelepels kunyit
- 1 theelepel ketumbar
- 1 theelepel laos
- 1 serehstengel
- 1 theelepel asem
- half blok santen
- 1 theelepel suiker
- zout
- peper
- olie
- gula djawa

Bereiding:

Snijd de kip in stukken en zout het lichtjes. Fruit de fijngesneden uien in olie. De knoflook, lombok, trassi, kemirie, kunyit, ketumbar, laos en de asem fijnmaken in de vijzel. Voeg het dan toe aan de uien. De kip samen met 2 kopjes water toevoegen. Laat dit alles 20 min. stoven, zonodig heet water toevoegen. Nu de santen al roerend in het gerecht smelten. Voeg tenslotte de gula djawa toe. Roer het om op een klein vuur totdat de olie uit de santen komt. Het gerecht mag niet te veel indampen. Serveer het met een gebakken ei, acar en krupuk.

Ayam Besengek