Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Nasi Goreng Istemewa

Gebakken rijst met garnalen en cashewnoten


Ingrediënten:

- 450 gr. gekookte rijst
- 50 gr. garnalen
- 50 gr. geroosterde cashewnoten
- 50 gr. champignons
- 2 eetlepels olie
- 4 sjalotten
- zout
- peper
- 1 teen knoflook
- 1 groene of rode lombok
- 2 eetlepels gula djawa
- 1 ei
- 2 eetlepels ketjap manis

Bereiding:

Pers de knoflook. Was de lombok en snijd het fijn. Pel de sjalotjes en snijd deze ook fijn. Klop het ei los. Verhit de olie in een wok. Bak de sjalotjes, knoflook en de lombok in 2 min. zacht. Schep de rijst er goed doorheen. Meng de gula djawa met ketjap manis en ei en giet het mengsel over de rijst. Schep het geheel goed door. Maak het op smaak met zout en peper en doe de champignons, garnalen en cashewnoten erbij. Bak het geheel op een hoog vuur tot de andere ingredienten heet en gaar zijn.

Nasi Goreng Istemewa