Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Nasi Kuning Dua

Gestoomde, gele rijst


Ingrediënten:

- 500 gr. rijst
- 3 koppen water
- 2 daun pandan
- 1 serehstengel
- 1 bouillontablet
- 15 gr. santen
- halve theelepel kunyitpoeder
- 2 daun djeruk purut

Bereiding:

Snijd de serehstengel fijn. Was de rijst en laat het uitlekken. Doe de drie kopjes water in de pan en laat dit koken. Voeg de uitgelekte rijst bij het water. Voeg hierbij de daun pandan, serehstengel, bouillonblokje, santen, kunyit en de djeruk purut. Zet het geheel op laag vuur voor ca. 8 min. Controleer of al het vocht is opgenomen, zo niet dan nog even doorkoken. Daarna de halfgare rijst in de rijststomer doen en laat dit alles voor nog ca. 20 min. stomen.

Nasi Kuning Dua