Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Biskuit Nanas
Bubur Bayam
Daging Cincang Tahu Taoco
Kari Daging Dua
Klepon Dua
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Ayam Besengek Empat
Gestoofde kip met kokosmelk
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Voletta
Ingrediënten:
- 1 kip
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 3 groene lomboks
- 3 theelepels ketumbar
- 1 theelepel djinten
- 20 gr. laos
- 3 theelepels trassi
- 1 dl. asemwater
- 1 dl. santen
- 1 bosje koriander
- 3 eetlepels olie
Bereiding:
Snijd de kip in stukken. Maak de ui, knoflook, lomboks en laos fijn in de vijzel en voeg de ketumbar, djinten en trassi toe. Fruit dit mengsel aan in olie en voeg de in stukken gesneden kip toe. Bak de kip bijna gaar. Blus af met het asemwater en de santen en stoof de kip verder gaar. Serveer de kip met vers gehakte koriander erover gestrooid.
Ayam Besengek Empat