Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Nasi Ulam

Gekookte witte rijst in kokosmelk en kruiden


Ingrediënten:

- 250 gr. rijst
- 1 theelepel ketumbar
- half blok santen
- halve theelepel djinten
- 2 eetlepels olie
- halve theelepel sereh
- 1 ui
- zout
- 2 tenen knoflook
- halve theelepel trassi
- 1 rode lombok
- 2 daun salam

Bereiding:

Pel de ui en knoflook en snijd ze fijn. Was de lombok en snijd hem fijn. Spoel de rijst in een zeef goed uit onder stromend koud water tot het water helder blijft. Laat de rijst goed uitlekken. Breng in een pan 6 dl. water aan de kook en los er de santen in op. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de uien en knoflook ca. 3 min. Voeg de lombok, ketumbar, djinten, sereh en wat zout toe en fruit alles nog 2 min. Voeg de uitgelekte rijst toe en schep alles goed door elkaar. Voeg de trassi en salam toe. Schenk de kokende santen in de pan. Doe het vuur zacht, leg het deksel op de pan en laat de rijst in ca. 20 min. gaar en bijna droog koken. Haal de pan van het vuur, neem de deksel van de pan en laat de rijst enkele min. droog dampen. Verwijder de salam voor het opdienen.

Nasi Ulam