Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Onde-Onde Ketawa

Lachende sesambollen


Ingrediënten:

- 100 ml. water
- 175 gr. suiker
- 1 ei
- 2 eetlepels olie
- zout
- 300 gr. bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- halve theelepel baking soda
- sesamzaadjes

Bereiding:

Verwarm het water en los de suiker hierin op. Laat dit afkoelen. Klop het ei met het zout en de olie tot een schuimige massa. Mix hier het suikerwater beetje bij beetje doorheen. Zeef de bloem met het bakpoeder en de baking soda en mix dit door het eimengsel. Strooi de sesamzaadjes op een bord. Verwarm de olie en houd twee eetlepels in de hete olie. Neem met deze hete lepels wat beslag en leg dit op de sesamzaadjes. Strooi nog wat zaadjes over het bolletje beslag en leg dit voorzichtig met de lepels in de hete olie. Bak de bolletjes bruin en gaar. Ze horen door het bakpoeder uit te zetten en open te barsten. Laat ze op keukenpapier uitlekken.

Onde-Onde Ketawa