Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Besengek Tiga

Gestoofde kip met kokosmelk


Ingrediënten:

- 1 kip
- 50 ml. olie
- 2 uien
- 3 tenen knoflook
- halve eetlepel asem
- 3 dl. water
- 50 gr. santen
- 3 kemirienoten
- 2 daun salam
- 2 daun djeruk purut
- 1 serehstengel
- 2 schijfjes laos

Bumbu:

- 2 theelepels kunyit
- 2 theelepels ketumbar
- 1 theelepel djinten
- 1 theelepel trassi
- 2 theelepels suiker
- zout

Bereiding:

Maak de kemirienoten fijn en kneus de serehstengel. Maak de kip schoon en snijd die in 6 stukken. Maak de ingredienten voor de bumbu fijn in een vijzel. Snijd de uien en knoflook fijn en fruit deze in olie glazig. Voeg de bumbu toe en fruit die samen met de overige kruiden even mee. Voeg daarna de stukken kip erbij en braad die heel even om en om lichtbruin. Los de asem op in water en blus het geheel hiermee af. Laat de kip ca. een half uur sudderen, doe de santen erbij en laat die smelten. Voeg eventueel water toe en laat de kip nog een half uurtje sudderen. Verwijder voor het opdienen de blaadjes, sereh en laos.

Ayam Besengek Tiga