Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Orak Arik Buncis

Roerbak van kool met sperziebonen en ei


Ingrediënten:

- 300 gr. sperziebonen
- halve spits- of witte kool
- 1 rode paprika
- 2 uien
- 3 tenen knoflook
- 0,5 dl. olie
- 3 eieren
- halve eetlepel asem
- 0,5 à 1 dl. water
- 1 eetlepel ketjap manis

Bumbu:

- 2 daun salam
- 1 schijf laos
- zout en peper

Bereiding:

Was de boontjes, breek ze doormidden en kook ze even totdat ze halfgaar zijn. Was de kool en paprika en snijd die in lange dunne reepjes. Snijd de uien en knoflook fijn en fruit deze in de olie glazig. Voeg de bumbu toe en fruit die mee. Roer dan de eieren (rauw) er doorheen tot kruimig. Voeg de voorgekookte boontjes, de reepjes kool en paprika toe en roer alles goed door. Los de asem op in water, voeg dit erbij en maak het geheel af met de ketjap manis. Laat alles 5 à 10 min. sudderen. Onder het sudderen af en toe eventjes proeven, want de groenten mogen niet al te gaar zijn, dus een beetje knapperig laten. Verwijder voor het opdienen de daun salam en de laos.

Orak Arik Buncis