Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Otak-Otak Pipih

Javaanse viskoekjes met kokos


Ingrediënten:

- 600 gr. visfilet
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel zout
- 2 eieren
- 1 kop geraspte of gemalen kokos
- 1 kop dikke kokosmelk
- olie

Bumbu:

- 3 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 2 kemirienoten
- 1 schijf laos
- 1 schijf djahe

Bereiding:

Maal de ingredienten voor de bumbu in een keukenmachine of wrijf ze fijn in de vijzel. Voeg de vis toe en maal alles goed fijn. Rooster de geraspte kokos in een koekenpan tot het iets gelig wordt. Doe het vismengsel in een grote kom en roer de overige ingredienten, behalve de olie, erdoorheen. Maak van het mengsel koekjes en frituur ze in de hete olie tot ze gaar en goudbruin van kleur zijn.

Otak-Otak Pipih