Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Pangsit Cincang

Gefrituurde, gevulde envelopjes met gehakt


Ingrediënten:

- 200 gr. gehakt
- Won Ton deegvellen
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel djinten
- kwart theelepel kunyit
- zout
- peper
- 2 sjalotten
- stukje trassi
- olie om te frituren
- papje van meel

Bereiding:

Snipper de sjalotten. Maak in een vijzel de ketumbar, djinten, kunyit, zout, peper, sjalotten en trassi fijn tot je een pasta hebt. Verhit een klein beetje olie in een wok en bak het gehakt rul. Voeg de pasta toe en roerbak het geheel gaar. Laat het gehakt afkoelen.

Maak een dik papje van meel en water om de velletjes mee dicht te plakken. Pak een theelepel gehakt en leg dit in een velletje. Vouw het dicht als een enveloppe of een andere vorm naar keuze en plak de randjes dicht met het meelpapje. Ga zo door tot al het gehakt is verwerkt. Verhit olie en frituur de pangsit tot goudbruin krokant. Serveer met een sambal of chilisausje.

Pangsit Cincang