Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Dasar Untuk Ikan

Basis kruidenpasta voor visgerechten


Ingrediënten:

- 15 sjalotten
- 7 tenen knoflook
- 8 schijven djahe
- 10 cm. kunyit
- 11 rode lomboks
- 1 middelgrote tomaat
- 1 eetlepel ketumbar
- 10 kemirienoten
- 1 theelepel trassi
- 4 eetlepels olie
- 2 daun salam
- 2 serehstengels
- 3 eetlepels asem

Bereiding:

Snipper de sjalotjes, knoflook, djahe, kunyit en lomboks fijn. Verhit wat water in een pannetje, dompel de tomaat hierin en laat hem schrikken in koud water. Verwijder het velletje en haal de zaadjes er uit. Snijd de tomaat in kleine stukjes. Maak de sjalotjes, knoflook, djahe, kunyit, ketumbar, kemirienoten, trassi en de tomaat fijn in de vijzel tot je een pasta hebt. Kneus de serehstengels. Verhit de olie in een wok en bak de pasta samen met de daun salam, serehstengels en asem. Blijf dit roeren tot het geheel geel kleurt. Laat het afkoelen voor gebruik. Dit kan een paar dagen in een schoon potje in de koelkast worden bewaard.

Dasar Untuk Ikan