Ontvang de nieuwste updates
De nieuwste recepten
Geen recept missen?
Gembersiroop
Syrup jahe
De gembersiroop is een dikke vloeistof gemaakt van verse gember. De siroop die hier te koop is, is meestal licht van kleur. In Indonesië wordt het gemberwater met kristal- en bruine suiker opgekookt. Daardoor ontstaat een donkere siroop, met een zoete karamelsmaak door de bruine suiker.
Gember siroop
Ingrediënten:
- 200 gr. verse gember
- 1 limoen
- 1,5 ltr. water
- 1 kg. bruine suiker en/of kristalsuiker
Bereiding:
Schraap de losse velletjes van de gember en rasp de gember grof. Giet het water in een pan, doe de gemberrasp erbij en kook het een uur op laag vuur. Giet het mengsel door een zeef in een schone pan. Voeg de suiker toe en kook het mengsel op laag vuur, met af en toe roeren, tot ongeveer de helft in. Pers de limoen uit en giet het sap door de siroop. Giet het mengsel door een zeef en kaasdoek in een maatkan waarmee je vervolgens je lege flesjes makkelijk kan vullen. Zet de flesjes op de kop en laat afkoelen.
De siroop op zich is erg zoet, maar verdund met koolzuur houdend water, gekoeld met ijsblokjes, is het heerlijk verfrissend op een warme zomerdag. Amerikanen noemen dit ginger ale.