Blijf altijd op de hoogte!

Ontvang de nieuwste recepten!

Bananenblad

Vertaling

Daun pisang

Kenmerken

Bananenblad is het blad van de bananenboom. De nerf wordt uit het blad gesneden en van de rest snijd je stukken zo groot je wenst. Bananenblad wordt gebruikt ter garnering, om gerechten op te leggen, om ze daarna te stomen, om etenswaar in te pakken of om gerechten in te bereiden op de grill of barbecue.

Voordat je bananenblad gaat gebruiken kun je ze beter eerst in warm water leggen of door de gasvlam halen. Hierdoor worden de bladeren wat zachter en breken ze minder gauw. Het blijft echter wel oppassen. De uiteinden kun je vastmaken met cocktailprikkers of gewoon dicht nieten.

Smaak

Het bananenblad geeft een lichte anijsachtige smaak aan de gerechten.

Teelt

Het blad groeit aan de bananenboom.

Verkrijgbaar

Meestal worden de bladeren in stukken geknipt in de diepvries van de toko's aangeboden, maar af en toe zijn ze ook vers te verkrijgen.

Leuke weetjes

Bananenblad is erg goed voor je gezondheid. Het bevat gezonde antioxidanten die bij het stomen, bakken of grillen in je eten terecht komen, waardoor jij weer een extra gezonde maaltijd hebt.

Zonnebrand kan erg pijnlijk aanvoelen, maar met behulp van een bananenblad niet meer! Het frisse, groene blad heeft de eigenschap dat het de pijn verlicht. Om het blad te gebruiken, dompel je eerst het blad in koud water en leg je het daarna op de verbrande plek.