Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Runderpoulet

Kenmerken

Runderpoulet is in stukken gesneden mager rundvlees. Runderpoulet, ook wel soepvlees genoemd, wordt meestal gesneden van borst en voorschouder van het rund. Het is geschikt voor hachee, stoofschotels, soep enz. Poulet is niet alleen geschikt voor een mooie bouillon, maar kan ook gebruikt worden voor goulash, ragouts voor kroketten en bitterballen en voor ovenschotels.

Poulet is smakelijk vlees, dat uitermate geschikt is om langzaam te garen en zodoende optimaal smaak af te geven aan het gerecht, zoals bouillon. De wat vettere versie van poulet wordt meestal voor stoofschotels gebruikt, omdat dit vlees door de vetrandjes mooi mals blijft.

Smaak

Laat vlees, ongeacht wat voor soort, altijd eerst op kamertemperatuur komen voordat je het in een pan deponeert of roostert. Spoel het niet af maar dep het droog met keukenpapier als het vochtig is.

Rundvlees moet of heel kort of juist relatief lang garen om mals gegeten te worden. Het is sterk afhankelijk van het soort vlees. Biefstuk, entrecote en rosbief kunnen heel kort maar rib- en sucadelappen moeten veel langer garen. Dat geldt ook voor poulet, dat van de borst gesneden wordt.

Poulet is prima geschikt voor hachee. Bak het even aan maar laat het, afgeblust met een extra klont boter, wat heet water of een glas wijn en/of tomatenpuree, azijn of iets dergelijks, een aantal uren sudderen. Als het min of meer spontaan uit elkaar valt (draadjesvlees) is het gaar.

Gebruik uiteraard het een en ander aan kruiden en specerijen en volg je persoonlijke smaak. Peper en zout zijn de absolute basis maar een stukje foelie en een laurierblaadje mogen eigenlijk ook niet ontbreken.

Verkrijgbaar

Runderpoulet is in de supermarkt en bij de slager te koop.

Voedingswaarden van runderpoulet ( per 100 gr. )
115
483
74
22,1
-
-
2,9
1,3
-
1,2
55,5
-
Vitamines van runderpoulet ( per 100 gr. )
-
0,04
0,07
0,23
5
2,2
-
0,2
Mineralen van runderpoulet ( per 100 gr. )
60
370
5
170
2,2
25
0,06
4,5