Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Uienpoeder

Vertaling

Bubuk bawang

Kenmerken

Uienpoeder is gemalen, gedroogde blanke ui, waarvoor in Europa, Egypte en Amerika speciale uiensoorten gekweekt worden. Uienpoeder is zeer gemakkelijk in het gebruik en kan de geur en smaak van vers gesneden uien vervangen.

Uienpoeder is geel/wit van kleur en is nog fijner gemalen dan granulaat. Grotere uienstukjes behouden hun smaak en geur beter dan gemalen poeder. Het aroma van uienpoeder is uitgesproken en vol zowel van geur als smaak. Uienpoeder is makkelijk in gebruik en past in alle gerechten, waar je normaal verse uien zou gebruiken.

Soorten

- Uienpoeder
- Uiengranulaat

Samenstelling

Uienpoeder is eenvoudig zelf te maken:

Snijd de uien fijn, leg die dan op bakpapier in de oven en laat ze op een lage temperatuur drogen (100 graden of minder, kan een paar uur duren). Haal ze uit de oven als het gedroogd is. Maal ze dan met een blender of stamp de gedroogde uien in een vijzel fijn. Bepaal zelf de grootte van de korrel. Laat het poeder even rusten en doe het in een glazen pot.

Smaak

Uienpoeder heeft een intensieve zoete uiensmaak en geur. Door het verwarmen van de uien is de scherpte van verse uien verdwenen. Uienpoeder is een goede vervanger van vers gesneden ui en kan worden toegevoegd aan soepen, sauzen, dressings, marinades, vis, vlees en kipgerechten en aan rijst, pasta en aardappelgerechten.

Verkrijgbaar

Uienpoeder koop je in de oosterse toko of in de supermarkt.