Blijf altijd op de hoogte!

Ontvang de nieuwste updates!

Bambublad

Vertaling

Daun bambu

Latijn

Gramineae

Familie / soort

Bambusodae / grassen

Kenmerken

Bamboe is de benaming voor een aantal plantensoorten die een geslachtengroep (tribus) vormen van de grassen. De stengels bestaan uit dichte parallelle vezelbundels; ze zijn van binnen hol en worden op geregelde afstanden onderbroken door knopen waar de bladeren aanhechten. Bamboe kent vele varianten, van klein tot supergroot. De stam van bamboe kan in lengte variëren van enige centimeters tot meer dan dertig meter, en in diameter van enkele millimeters tot meer dan 25 centimeter. Het zijn de snelstgroeiende planten ter wereld, binnen één seizoen kan hij tot volle wasdom komen. De snelst groeiende heeft een groeisnelheid van een meter per dag. Dit is drie keer zo snel als de snelst groeiende boom. Hij verspreidt zich via zijn wortels, die zich ondergronds ver kunnen verspreiden.

Soorten

- Dendrocalamus giganteus
- Fargesia
- Fargesia nitida
- Fargesia murieliae

Samenstelling

De bladeren van de bamboe worden gebruikt om voedsel in te wikkelen en daarna te roosteren, te vergelijken met het bananenblad.

Herkomst

Bamboe is een plant die oorspronkelijk alleen in de tropische delen van de wereld voorkwam. De soorten die in de bergen van China voorkomen kunnen tot - 20 graden vorst verdragen. De bamboe wordt gebruikt voor het maken van meubels, huizenbouw, gebruiksvoorwerpen, enzovoort, enzovoort.

Teelt

Bamboe behoort tot de familie der grassen. Er zijn heel veel varianten van de bamboe. Ze stellen weinig eisen aan de bodemsoort. Afhankelijk van de soort verdragen ze droogte en kou.

Verkrijgbaar

Bamboebladeren zijn in de diepvries van de oosterse toko's te vinden.

Leuke weetjes

Bamboe is het hoofdvoedingsmiddel van de reuzenpanda. Door het ontginnen van grote bamboebossen wordt het voortbestaan van de panda bedreigd.