Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Badjak

Sambal op basis van verschillende kruiden


Ingrediënten:

- 1 ui
- 1,5 eetlepel trassiwater
- 1,5 eetlepel asemwater
- 1 teen knoflook
- olie
- 1 eetlepel gula djawa
- 5 kemirienoten
- halve theelepel sereh
- 5 lomboks
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel zout
- schil van 2 citroenen
- 2 daun salam
- 2 theelepels ketjap manis

Bereiding:

Pof de kemiries en snijd ze met de ui en de knoflook zeer fijn. Vermeng ze met de gula djawa en de overige kruiden, behalve lomboks en de bladeren. Bak dit mengsel in de olie bruin. Snijd de lomboks zeer fijn en doe ze met zout, trassi-en asemwater, een beetje ketjap, citroenrasp en daun salam bij het gebakken mengsel. Laat alles even smoren. Voeg als het mengsel te droog wordt 1 eetlepel water toe.

Sambal Badjak