Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Biskuit Nanas
Bubur Bayam
Daging Cincang Tahu Taoco
Kari Daging Dua
Klepon Dua
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Base Gede
Basis kruidenpasta voor bereiding van verschillende gerechten
Ingrediënten:
- 25 sjalotten
- 12 tenen knoflook
- 7 rode lomboks
- 5 schijven laos
- 5 cm. kencur
- 10 cm. verse kunyit
- 1 eetlepel ketumbar
- 6 kemirienoten
- 2 theelepels trassi
- halve theelepel zwarte peperkorrels
- halve theelepel nootmuskaat
- 3 kruidnagels
- 4 eetlepels olie
Bereiding:
Schil de laos, kencur en kunyit en snijd ze fijn. Snipper de sjalotjes, knoflook en lomboks. Pof de kemirienoten. Maal alle ingredienten, behalve de olie en de kruidnagels, tot een pasta. Verhit de olie in een wok. Bak de pasta 5 min. op hoog vuur onder voortdurend roeren tot goudkleur. Deze basis van kruiden kunt u voor ongeveer een week in de koelkast bewaren. Altijd oppassen dat het niet gaat bederven.
Base Gede