Blijf altijd op de hoogte!

Ontvang de nieuwste updates!

Chocoladesaus

Vertaling

Saus coklat

Kenmerken

Chocoladesaus is een saus gemaakt van pure chocolade opgelost in room of volle melk. Ook kan er vanille of voor de zoetekauw suiker doorgeroerd worden. Saus gemaakt met water is wat vlakker van smaak, daarom wordt er op het laatst vaak nog een klontje roomboter door geroerd.

De saus is vaak wat dikker dan chocolademelk. Meestal wordt de saus gebruikt in, of geserveerd bij een dessert. Als je de saus zelf gaat maken, bepaal je zelf de dikte en hoe zoet de saus moet worden. Bij een flesje chocoladesaus ben je afhankelijk van de fabrikant. De saus kan zowel koud als lauw/warm worden gebruikt over ijs, vruchten of gebak.

Samenstelling

Een eenvoudig recept om een heerlijke chocoladesaus te maken voor al je desserts.

IngrediŽnten:

- 1 beker slagroom
- basterdsuiker
- pure chocolade

Bereiding:

Verwarm de slagroom op matig vuur. Breek de chocolade in stukjes en los die al roerend op in de warme slagroom. Proef of de saus zoet genoeg is, roer anders wat suiker door de saus. Laat de saus tot lauw afkoelen.

Als de saus na afkoelen te dik is geworden, verwarm je hem even in de magnetron.

Je kunt de chocolade ook au-bain-marie smelten. Je zet een schaal in een bak met heet water. De chocolade smelt je al roerend. Als de chocolade gesmolten is, roer je de warme room er door tot een gladde saus. De saus kan je verdunnen door er melk aan toe te voegen. Of dikker maken door er nog wat chocolade in te laten smelten.

Smaak

Ieder kan zijn eigen smaak aan de saus geven, door er vanille of suiker aan toe te voegen. Ook de hoeveelheid chocolade bepaalt de smaak. Zo kun je met bovenstaand recept ook witte chocoladesaus maken. Je vervangt de bittere chocolade door witte chocolade. Suiker zal nu niet nodig zijn.

Verkrijgbaar

In de supermarkt zijn flesjes met chocoladesaus te koop.

Voedingswaarden van chocoladesaus ( per 100 gr. )
249
1056
-
2,3
58
-
0,8
-
-
-
-
-
Vitamines van chocoladesaus ( per 100 gr. )
-
-
-
-
-
-
-
-
Mineralen van chocoladesaus ( per 100 gr. )
-
-
-
-
-
-
-
-