Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Chilipoeder

Vertaling

Cabe bubuk

Kenmerken

Chilipoeder wordt gemaakt van gedroogde chilipepers, zoals rawits of cayennepepers. Soms wordt samen met de rawits ook nog komijn, oregano, knoflookpoeder en zout meegemalen. Dan noemt men dit mengsel chili powder blend. Dit is erg populair in de Amerikaanse keuken, omdat dit mengsel de basis is voor de chili con carne.

Soorten

- Cabe kering bubuk

Samenstelling

De rawits worden in de zon gedroogd en daarna worden ze tot poeder gemalen. Als het drogen sneller moet gebeuren, dan leg je de rawits in de oven en verwarm die tot 70 graden. Laat de rawits in de oven tot al het vocht is verdampt en de rawits makkelijk te verkruimelen zijn. Maal daarna de rawits tot poeder. Wil je poeder zonder pitjes, dan moet je alles even zeven, maar nodig is dit niet.

Smaak

Het pure chilipoeder zal alleen maar pittig zijn, maar de chili powder blend heeft de smaak van de extra toegevoegde kruiden.

Herkomst

Zolang er pepers worden verbouwd, zal er ook chilipoeder van gemaakt zijn. Dit werd vooral gedaan om de pepers langer te kunnen bewaren.

Verkrijgbaar

Chilipoeder is in de beter gesorteerde supermarkt en bij de oosterse toko's te koop

Voedingswaarden van chilipoeder ( per 100 gr. )
380
1595
12,5
12
32
-
17,5
4,5
-
-
-
25
Vitamines van chilipoeder ( per 100 gr. )
-
0,35
0,8
-
-
-
65
-
Mineralen van chilipoeder ( per 100 gr. )
1000
2000
275
-
12,5
-
-
-