Cassave Kroepoek

Vertaling

Keripik singkong

Kenmerken

Cassavekroepoek kan men vergelijken met de ons bekende chips, gemaakt van aardappelen. Cassavekroepoek wordt daarom ook wel cassavechips genoemd. De vorm van de kroepoek hangt af van hoe je plakken snijdt van de cassavewortel. De plakken kunnen klein en rond zijn, maar ook langwerpig.

Soorten

- Keripik singkong balado
- Keripik singkong karuhun
- Keripik singkong setan

Samenstelling

Meestal zul je in de toko een zak met cassavekroepoek kopen, maar misschien is het nog wel lekkerder om zelf de cassavechips te maken. Hier volgt een recept voor keripik singkong pedas:

IngrediŽnten:

- 1 kg. cassave, in dunne plakjes
- 1 theelepel kapur sirih

Bumbu:

- 5 sjalotten
- 1 eetlepel azijn
- 4 teentjes knoflook
- zout naar smaak
- 2 lomboks
- 10 rawits
- bakolie

Bereiding:

Laat de cassaveplakjes een half uur in water met kapur sirih weken. Maak van de kruiden een pasta en bak dit op laag vuur tot een dikke pasta. Doe er azijn naar smaak bij en laat het afkoelen. Droog de uitgelekte cassave plakjes op keukenpapier of op een droge doek. Bak de cassaveplakjes in hete olie half gaar. Leg ze naast elkaar op keukenpapier en zorg dat ze niet aan elkaar plakken. Bak ze daarna in hete olie nog een keer tot ze krokant zijn. Leg de chips op keukenpapier. Laat ze afkoelen en meng ze door de koude kruidenpasta. Wil je de kroepoek minder heet, dan laat je de rawits weg.

Smaak

De smaak zal erg afhangen van welke kruiden er gebruikt zijn.

Verkrijgbaar

Cassavekroepoek is in de oosterse toko te koop.