Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Runderrib

Vertaling

Iga sapi

Kenmerken

De ribben (costae) zijn beenderen die samen de borstkas of ribbenkast vormen. Ze omvatten de borstholte (thorax) van gewervelden. De functie van de ribben is de ventilatie van de luchtwegen mogelijk maken. Door de ribben is mogelijk een onderdruk te creŽren zodat inademen mogelijk wordt.

Onder runderribben worden niet alleen de ribben van koeien, maar die ook van kalveren, geiten, schapen en lammeren verstaan.

Runderribben: Als je runderribben wil bereiden, dan kan je kiezen om ze te roken, of roosteren op de barbecue. Snijd het overtollige vet en het membraan aan de binnenkant van de ribben weg. Het verwijderen van het membraan is de sleutel tot een smaakvol resultaat. Rundvlees ribben hebben een dik, taai vlies dat er voor zorgt, dat zowel de rook als de kruiden het vlees onvoldoende kunnen bereiken. Gelukkig is het membraan zeer eenvoudig te verwijderen. Met een bot mes in een hoek beginnen en het membraan van het bot trekken.

Lamsribben: Niet elke slager heeft deze bij de hand, maar op speciaal verzoek, kan hij een aantal lamsribben voor je klaarmaken. Lamsribben zijn de bovenste helft van het lamsrack of karbonades.

Smaak

Runderribben: Rundvleesribben zijn soms moeilijk te bereiden. Verkeerd gegrild of gerookt zijn ze te taai om er van te genieten. Goed bereid zijn ze mals en heerlijk. Het geheim van goede vleesribben is, net als alle barbecuegerechten, om ze op lage temperatuur, boven indirect vuur en langzaam te garen. Door rundvleesribben te roken, krijg je de beste ribben. Dit proces zal ongeveer 6 tot 7 uur duren om ​​smaakvolle ribben te bereiden. Voor het beste resultaat moet je de ribben een nacht in de gewenste marinade laten staan.

Lamsribben: Er zit nog steeds veel vlees op de ribben en ze zijn geweldig om op de barbecue te bereiden. Zorg ervoor dat de ribben aan elkaar zitten en dat het kraakbeen is verwijderd door de slager. Evenals lamskoteletten, moeten de ribben ook nog wat vet bevatten. Dat zal weg smelten op de barbecue en dat zorgt er voor dat het vlees lekker sappig blijft. Zorg er voor, dat het botvlies van de ribben is weggehaald.

Kalfsribben: Kalfsribben zijn in vergelijking met varkensribben erg mager. Daarom is indirect en langzaam grillen, of warm roken bij een temperatuur van tussen de 120C tot 150C van belang om sappige kalfsribben te bereiden. Ook bij kalfsribben moet je het botmembraam verwijderen.

Verkrijgbaar

Runder- en kalfsribben zal je bij de slager moeten bestellen en lamsribben en eventueel geitenribben zal een islamitische slager verkopen.