Vind de lekkerste recepten!

Je kunt met onze zoekmachine snel en eenvoudig recepten vinden voor je rijsttafel.

Bola Wijen Cina

Gefrituurde balletjes gevuld met chocolade en gerold in sesamzaadjes


IngrediŽnten:

- 450 gr. ketanmeel
- 1,5 kop bruine suiker
- 3 dl. water
- 85 gr. pure chocolade
- 1 kop sesamzaad
- olie

Bereiding:

Doe het ketanmeel in een grote kom. Breng het water aan de kook en voeg de suiker toe. Roer dit goed door tot de suiker is opgelost. Meng het suikerwater met het meel en roer dit goed door met een houten lepel tot een gladde substantie. Als dit mengsel te droog is kun je er alsnog kokend water aan toevoegen en mengen tot het wel een gladde massa is geworden. Als het beslag genoeg is afgekoeld kneed het dan met je handen verder. Niet te lang anders wordt dit te taai. Als het deeg soepel en glad genoeg is een stukje afhalen en vorm er een balletje van ter grootte van een golfballetje. Leg dit balletje in een kom en dek de kom af met vershoudfolie om uitdroging te voorkomen. Verwerk al het deeg op deze manier.

Pak een balletje en druk er een gat in met je duim. Vul het gaatje met een paar stukjes chocolade en maak het gaatje weer dicht. Rol het balletje tussen je handpalmen, maar zorg ervoor dat er geen barsten ontstaan. Bevochtig je handen met water en rol en druk het balletje in een schaaltje met sesamzaadjes. De zaadjes moeten echt in het balletje gedrukt zitten. Leg dit balletje weer onder vershoudfolie en bewerk zo alle balletjes.

Verhit genoeg olie in een ruime pan zodat de balletjes onderblijven in de olie. Verhit de olie tot ca. 180 graden en leg 4 tot 5 ballen hierin. Gebruik een houten lepel of schuimspaan om de balletjes rond te draaien, dit is belangrijk om te voorkomen dat de ballen brandplekken krijgen. Als de zaadjes bruinig worden, na ca. 5 tot 6 min. en de ballen beginnen te drijven dan zijn ze gaar. Je kunt een balletje uit de olie halen en opensnijden om te kijken of het deeg gaar is en de chocolade is gesmolten. Haal de ballen eruit en laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer ze zo vers mogelijk. Ca. 20 ballen.

Bola Wijen Cina
Download het recept
Moment geduld!