Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Loempia

Groenten en kip gerold in loempiavelletjes

Loempia | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 500 gr. kipfilet
- 250 gr. tauge
- 2 uien
- 1 prei
- 1 grote wortel
- halve witte kool
- klein bosje selderie
- loempiavellen
- bloem
- water
- peper
- zout
- olie

Bereiding:

Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Snipper de uien en snijd de prei in halve ringen. Maak de wortel schoon en snijd het in dunne reepjes van ca. 3 cm. lang. Snijd de kool in dunne reepjes. Kook de kipfilet in wat water gaar en haal het er uit. Verhit een beetje olie in de wok en fruit de uien. Voeg de kipfilet en peper en zout naar smaak toe en bak het geheel kort. Voeg de kool, wortels, prei, tauge en selderie toe en schep het door tot de groenten beetgaar zijn. Haal de pan van het vuur en laat de vulling afkoelen.

Maak van een beetje bloem en wat water een papje. Neem een loempiavel en schep er met een opscheplepel wat van de vulling op. Vouw het vel als een enveloppe dicht en plak de randen vast met het bloempapje. Ga zo door tot je alles hebt gebruikt. Verhit ruime olie en frituur de loempia's mooi goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken.

Loempia